Op 2 oktober 2014 is Dawn geboren. Ruim van te voren werd mij gevraagd om unieke geboortekaartjes te ontwerpen. Ze hebben de wensen en eisen via de mail doorgegeven en ik ben hiermee aan de slag gegaan. Ze wilde een uniek kaartje met een foto van de zwangere buik en de grote zus, daarvoor iets met doorzichtig papier. Op dat moment wist ik nog niet dat het een meisje zou zijn en wat de naam was. Voor onze eerste bespreking heb ik een voorbeeld gemaakt en deze voorgelegd. Het voorbeeld oversteeg de verwachtingen. We hebben na de bespreking meteen de foto voor de voorkant gemaakt en ben ik aan de slag gegaan met het uiteindelijke ontwerp. Nadat deze goedgekeurd was heb ik alleen maar hoeven wachten op de geboorte van Dawn om de datum en het gewicht toe te voegen en de elementen aan elkaar te naaien (de voorkant is met de naaimachine vast gemaakt). De subtiele roze hints zijn de draad waarmee het papier aan elkaar zit, de namen van Dawn en mijn naam.

Tijdens het afgeven van de kaartjes was de moeder duidelijk ontroerd, de zin op de voorkant (Twee kleine oogjes kijken ons aan. Wij weten het zeker, wonderen bestaan) sloeg de spijker op z’n kop. De bevalling was gecompliceerd dat het een wonder is dat beide er zijn. Voor mij een mooi moment, want ik wil niet alleen kaarten ontwerpen, maar ook mensen ontroeren met datgene wat ik maak.