Tijdens haar afstuderen van de docent beeldende kunst en vormgeving opleiding aan ArtEZ te Arnhem heb ik het werk van Christel Verdaasdonk gefotografeerd.

Christel wil een ode brengen aan de vogel, een ode aan het leven. Voor haar is een dode vogel een metafoor voor de ervaring van schoonheid. De schoonheid van een dode vogel in een staat van totale ontspanning. Het lichaampje wordt een sieraad.

Ik heb zowel het project Home Sweet Home gefotografeerd (de borduursels gecombineerd met een gedeelte van een dode vogel) als de installatie Sleeping Beauty gefotografeerd. Bij Sleeping Beauty was het vooral belangrijk de sprookjesachtige sfeer vast te leggen.

Meer over het werk van Christel Verdaasdonk weten? Mail haar dan verdaasdonk@home.nl of bekijk haar linkedin www.linkedin.com/in/christelverdaasdonk